Vi monterar alla sorts dragkrok

Vi erbjuder fackmannamässig montering av dragkrok samt lämnar vi 5-års funktionsgaranti på samtliga dragkroksmonteringar och använder enbart modellanpassade dragkrokar av högsta kvalité från ledande tillverkare.

Vi säkerställer att du får en perfekt dragkrok till din bil till marknadens lägsta pris. Vi monterar dragkrok till alla personbilar, avsett om modell eller biltillverkare.

Vad ska du tänka på, innan du köper dragkrok?

Du kan köpa hos oss, vi hjälper dig välja rätt dragkrok just för din bil. Du kan köpa själv och lämna din bil till oss för monteringen.

7 polig universal elsats (ingår i samtliga priser och paket)
Denna elsats följer med i alla paket* om du inte väljer en annan. Klassisk 7 polig canbus anpassad. Installeras utanför bilens system. Ingen programmering av bilens mjukvara krävs. Kopplas via bak lamporna på befintligt kablage.

Passar dig som har ett äldre släp, sällan använder dragkrok eller för det mesta transporterar cyklar. Nackdelen är att alla nya släp som kommer ut på marknaden är 13 poliga samt att den 7 poliga satsen med tiden börjar glappa.
*Vissa Äldre bilar (upp till ca år 2000) klarar sig utan box och då beställs en enklare variant av denna elsats (utan boxen/modulen).

7 polig universal elsats med PDC frånkoppling
Samma som ovan fast med möjlighet att koppla så att backsensorerna stänger av sig automatiskt vid backning med påkopplat släp. Obs: Denna funktion kanske inte fungerar på bilar som redan har knapp för avstängning av PDC. Har din bil knapp för sensorer vänligen kontakta oss för att säkerställa om det då går att koppla enligt ovan eller om du ändå skall välja den som ingår i priset.

13 polig universal elsats
Jobbar utanför bilens system. Ingen programmering av bilens mjukvara krävs. Kopplas via bak lamporna på befintligt kablage.

Passar dig som har släp av nyare modell, hyr släp ofta eller ska dra en husvagn. fördel med 13 poligt är att man ”skruvar” in den och på så sätt undviker glappkontakt.

13 polig universal elsats med PDC frånkoppling
Samma som ovan fast med möjlighet att koppla så att backsensorerna stänger av sig automatiskt vid backning med påkopplat släp. Obs: Denna funktion kanske inte fungerar på bilar som redan har knapp för avstängning av PDC. Har din bil knapp för sensorer vänligen kontakta oss för att säkerställa om det då går att koppla enligt ovan eller om du ändå skall välja den något billigare 13 poliga utan PDC frånkoppling.

Modellanpassad elsats
Rekommenderas för dig som vill att allting skall vara så nära original som möjligt. Rekommenderas även till bilar med nybilsgaranti kvar då den universala kan komma att påverka bilens garantier avseende den elektriska delen.

Även flitiga husvagnsägare som föredrar konstant laddning och tillgång till kyl/frys rekommenderas köpa denna sats.
Priserna varierar kraftigt beroende på bil och modell. Normalt kostar de mellan 990:- – 1990:- Finns i både 7 poligt och 13 poligt utförande. Kontakta oss på info@dragkrok365.se för mer information. Glöm ej regnr och kontaktuppgifter.

Adapter 7 → 13 polig
Köper du en 7 polig elsats så är en adapter till 13 poligt ett måste. Glöm inte lägga det i kassan så slipper du bekymmer när du väl ska dra en vagn med 13 poler.

Adapter 13 → 7 polig
Även om du valt den senaste tekniken och uppgraderad ditt paket till en 13 polig elsats så är det inte uteslutet att du aldrig kommer behöva en 7 polig. Hyr du släp så händer det förr eller senare. Glöm inte lägga till en adapter till 7 polig i kassan.

Vi hjälper dig gärna med monteringen, oroa dig inte vi kan hjälpa dig välja och köpa rätt dragkrok efter dina behov. du har alltid två års garanti på alla våra monteringar.

Vi ger dig två sorts garantier:

1. Den första för dragkrok och el-sats som kommer från våran leverantörer, erbjuder vi 2-5 års garanti.

Exempel på vad garantin omfattar för el-sats:
– Defekt box/dosa
– Kablar som är sönder
–  Box/Dosa som slutar fungera
 
Exempel på vad garantin inte omfattar för el-sats:
– Förstörda varor efter att man har installerat/kopplat fel
 
Exempel på vad garantin omfattar för dragkrok:
– Låsmekanism 
– Kulan går ej sätta dit
 
Exempel på vad garantin inte omfattar för dragkrok:
– Rost
– Böjda delar pga. oaktsamhet.

2. Den andra kommer från oss RALLYE

Vi garanterar alla våra monteringar i 24 månader, under förutsättning att kunden rör inte monteringen och bilen lämnas inte hos en annan verkstad för felsökning i dragkrok som vi har monterat. Vi tester alla våra monteringar och berättar för dig hur det funkar.

DRAGKROKAR

Den fasta dragkroken passar dig som använder den ofta. Du slipper montera och demontera den avtagbara delen och minskar underhållet.

Nackdelen är att många kan uppleva att den är i vägen och estetiskt mindre fin.

Denna typ av avtagbar passar dig som vill kunna sätta dit dragkroken smidigt. Infästningshålet är synligt och man behöver inte komma in bakom stötfångaren för att sätta dit eller plocka bort den.

Rekommenderas för dig som är en så kallad vanlig Svensson och har användning för dragkrok 5-10 gånger per år.

Underhåll som krävs är att plocka bort dragkroken efter användning och eventuellt smörja med fett 1 gång per år. Låter man dragkroken sitta dit monterad under längre perioder så ökar risken för att den rostar fast och att besiktningen inte godkänner det.

Perfekt för dig som bryr dig om din bils utseende. I de flesta fall helt dold och när den är demonterat så ser man inte att bilen har dragkrok.

Nackdelen är att man i regel måste in under stötfångaren och sätta dit den underifrån. Rekommenderas inte för äldre eller dig som av andra anledningar inte kan komma ner på knä och eventuellt böja dig för att se vart du skall sätta dit den.

Underhåll som krävs är att plocka bort dragkroken efter användning och eventuellt smörja med fett 1 gång per år. Låter man dragkroken sitta dit monterad under längre perioder så ökar risken för att den rostar fast och att besiktningen inte godkänner det.

För råd givning, köp och tidsbokning för montering ring eller skriv till oss så hjälper vi dig.