diamondbrite

Ddiamondbrite skyddar din bil mot:

Grus, salter, trafik film och tjära

Surt regn och andra luftföroreningar

Trädsav

Insekter

Fågelspillning

Temperaturpåverkan

Blekning från ultraviolett ljus är praktiskt tagen helt eliminerat, likaså nitratetsning orsakat av fågelspillning

DIAMONDBRITE LACKSKYDD

Tänk på hur det känns när du hämtar ut din nya bil från bilfirman.När lacken blänker och är len som silke och insidan av bilen luktar fräscht och gott och alla ytor och textiler är skinande rena.Vore det inte fantastiskt om din bil fortsatte att vara lika fin som den dagen du köpte den, om du kunde känna den där nybilskänslan varje gång du såg din bil? Att alltid ha en bil med fin lack utan skador och blekta ytor. Diamondbrite ger ett komplett skydd för din bil och är konstruerat för att hålla din bil i samma skick som när den var sprillans ny och sedan låta den förbli så – för alltid. Diamondbrite skapar effektivt en osynlig, nästan ogenomtränglig sköld i och runt bilen. Diamondbrite rekommenderas av återförsäljare som det bästa inre och yttre skyddssystemet för din bil.

Har inte bilar redan en lackgaranti?

En ny bils kaross och lack har bara garanti mot rostskador underifrån och mot färgseparering mellan lack och kaross. Så det är faktiskt du som bilägare som får ta eget ansvar för lacken på din bil. Och här finns ett problem: även om du regelbundet och grundligt rengör och polerar din bil räcker det inte för att förhindra angrepp från luftföroreningar. Även under normala körförhållanden får lacken märken, fläckar eller ännu värre- färgen blir urblekt och trist.

Eftersom bilen inte har något skydd när den lämnat fabriken kan mikroskopiska föroreningar komma åt och attackera lacken. Till exempel små frätande syra partiklar i ett surt regn och även helt vanlig UV- strålning från solen bryter ner lacken. De här påfrestningarna gör att lacken blir ännu mer mottaglig för skador, det blir som en ond cirkel. Det är också förklaringen till varför bilar blir svårare att tvätta rena för varje år som går.

Den här förstoringen av en målad yta i tvärsnitt, avslöjar hur stort mellanrum det är mellan porerna i metallen.
Vägtrafiksmuts samlas i porerna och nitrater attackerar de yttre kanterna.
Steg 1, rengör och fyller i porerna i fordonets lack vilket ger en slät yta.
Steg 2, blandar sig med steg 1 för att skapa en hård skyddande yta, som samtidigt lämnar en jämn högblank yta.
Regn och smuts rinner nu av lätt.

Yttre skydd

Diamondbrite är en patenterad lackkonserveringsmetod.

Den ger din bil ett hårt, högglansigt skydd som förhindrar luftföreningar från att få kontakt med fordonets lack. En Diamondbrite behandling görs endast av auktoriserade och utbildade återförsäljare – för bästa resultat och med garanti.

När din bil en gång blivit behandlad med Diamondbrite, behöver du aldrig mer polera eller vaxa den igen. Det är bara att tvätta bilen med rätt avfettning och sedan schamponera med Jewelultra Car Schampo och Conserver. Vid behandlingstillfället får du med Jewelultra Car Schampo och Conserver så det räcker för ett helt års användning. Efter det kan du köpa produkterna hos din lokala återförsäljare eller direkt från Diamondbrite Sverige.

Skydd för klädseln

Obehandlat tyg och mattor

Smuts och spill absorberas i obehandlat tyg och ger envisa fläckar och märken, till exempel vattenringar.

Behandlat tyg och mattor

Inga permanenta fläckar och allt spill går lätt att ta bort.  Smuts dammsugs eller torkas enkelt bort från ett behandlat tyg.

När du använder Diamondbrite Fabric Protection blir varje textilfiberskyddad av en osynlig hårt yta. Efter behandlingen har tyget ett livslångt skydd mot normaltvardagsspill och alla slags fläckar.

Diamondbrite Fabric Protection har prövats med gott resultat mot te, kaffe, varm choklad, alkohol, mjölk, fruktjuicer, cola, läskedrycker, choklad, godis och till och med fettfläckar.

Alla dessa ämnen stöts bort från det behandlade tyget, antingen går det rakt igenom väven eller kristalliseras så att det blir lätt att torka bort. Hundhår kan också enkelt avlägsnas vid denna behandling.

Mattskydd

Bilens mattor utsätts för mer slitage än någon annan del av bilen och kan snabbt förlora sitt ursprungliga utseende. Vid behandlingen täcks mattfibrerna med skyddande lager som ser till att vätska och smuts inte tränger in i bilens klädsel och golvmattor. Den räcker det med enkel dammsugning för att hålla bilens mattor i god kondition. Hundhår kan enkelt tas bort.